Ocuragv-artikel-movisie-Huiselijk-geweld-website-2022

Professionals zien huiselijk geweld tijdens de coronapandemie toenemen

Door de coronamaatregelen zitten gezinnen dichter op elkaar in soms kleine huizen waardoor het risico op spanningen en geweld groter wordt. In zijn laatste persconferentie vroeg minister-president Rutte aandacht voor vrouwen die te maken krijgen met huiselijk geweld en voor kinderen die thuis niet veilig zijn. Professionals zien inderdaad de huiselijk geweldsincidenten toenemen. Op dit moment hebben zij echter vanwege de mogelijke kans op besmetting veel minder fysiek contact met hun cliënten. In dit artikel zetten we daarom een aantal tips op een rijtje.

Lees meer »

‘Kijk naar wie de mens achter de hulpvraag is’

Tijdens de week van de Challenge Armoede, dit jaar in het teken van de samenhang tussen financiële problemen en psychische problematiek, ging Movisie in gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens een online Q&A. Tijdens de Q&A krijgen professionals en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen, om zo tijdens hun werk mensen met financiële problematiek eerder te signaleren en beter te ondersteunen.

Lees meer »

Janny Bakker-Klein: ‘We moeten ons voorbereiden op nieuwe groepen mensen die in een kwetsbare positie komen’

Prinsjesdag is door de maatregelen tegen het coronavirus in 2021 anders dan in vorige jaren. De rijtoer in de Glazen Koets gaat niet door en de Koning spreekt de Troonrede niet uit in Ridderzaal maar in de Grote Kerk. In de Troonrede staan altijd de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar, maar omdat de regering nog steeds demissionair is zullen de plannen voor het sociaal domein nog niet definitief zijn.

Lees meer »
Scroll to Top

Cliënten

Dit contactformulier is bestemd voor cliënten die zich willen aanmelden bij Ocura voor begeleiding door een life-coach. Bedrijven en instanties melden aan via het andere formulier.Gegevens aanmelder | niet verplichtBedrijven, partners en instanties

Dit contactformulier is bestemd voor instanties en bedrijven die willen participeren, sponsoren of een bericht/suggestie voor ons hebben.