Wij zijn trots op ons netwerk en dit netwerk bevat vele schakels, ben jij onze volgende schakel?
Onze maatschappij veranderd snel maar bij Ocura kan jij deelnemen in  jouw eigen tempo. Centraal staat jouw zorgbehoefte en naar aanleiding van jouw persoonlijke doelen stellen we samen een haalbaar handelingsplan op. In ons netwerk werken wij nauw samen met verschillende instanties en kunnen wij vertrouwen op ons netwerk van organisaties. Hierdoor krijg jij de zorg die je verdient.

Wij werken aan een gerichte oplossing en wij zien geen problemen. Jij staat centraal en indien nodig betrekken wij het gezin erbij.

De werkwijze

Bij Ocura heb je te allen tijde
de regie in eigen hand

Centraal staat jouw zorgbehoefte.
Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal en geschiedenis. Ons startpunt ben jij en jouw leefomgeving. We willen jou graag beter leren kennen. Wij brengen jouw situatie in kaart, en stellen op deze wijze een begeleidingsplan op. In het begeleidingsplan staan de doelen vermeld waarin we samen aan gaan werken.

Volgens afspraak bespreken we elke 6 maanden het plan en stellen zonodig het plan bij. In ons netwerk werken wij nauw samen met verschillende instanties. Op deze manier krijg jij ook een stevig netwerk waar je op kunt bouwen. Ocura is de organisatie waar jij de zorg krijgt die je verdient.

Wij zijn serieus bezig met de toekomst, jij ook?

1

Opstellen en behalen van doelen

Het is belangrijk om jouw persoonlijke doelen goed te formuleren en deze doelen zo op te stellen dat deze haalbaar zijn. Het haalbaar maken van jouw doelen en het maken van kleine stappen zorgt voor een motiverend proces. Dit is moeilijk maar natuurlijk helpen wij hier bij. Door regelmatige evaluaties kunnen we gemakkelijk bijsturen en helpen waar nodig.

2

Sociale zelfredzaamheid

In de dikke Van Dale staat zelfredzaamheid omschreven als “het vermogen te leven zonder professionele hulpverlening”. Tijdens onze begeleiding gaan wij uit van eigen kracht en het sociale netwerk daaromheen. Door middel van een helder begeleidingsplan worden problemen beheersbaar en bevorderen wij zelfredzaamheid.

3

Ons netwerk

Kom in contact met de organisaties en instanties die jou kunnen helpen. Door de grote hoeveelheid en verschillen binnen organisaties is het soms moeilijk om te bepalen welke hulp het beste bij jou past. Wij hebben een groot netwerk en wij kunnen jou de weg wijzen naar passende hulpverlening.

4

Bouwen aan jouw netwerk

Het opbouwen van een netwerk is lastig. Hoe bepaal je welke contacten nuttig zijn en welke contacten niet? Bij wie moet je zijn met welke hulpvraag? Een groot en niet relevant netwerk bezorgd jou extra belasting en dat willen we juist voorkomen. Ook hierin helpen en denken we mee.

5

Regie over jouw eigen leven

Heb jij zelf de regie in handen of heb jij hier moeite mee? Bij Ocura kun je terecht bij verschillende life-coaches die allemaal voor jou klaar staan. Ons doel? Jou de regie in handen geven met de handvatten om deze regie te behouden. Uiteindelijk bepaal jij op welke wijze jouw leven ingericht wordt.

"Kracht is niet dat je nooit valt. Maar dat je altijd weer opstaat."

Sport vormt
onze basis!

Wij gaan voor fysieke en mentale gezondheid.

Sport is voor ons een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Binnen onze sportafdeling kun je terecht voor kickboks trainingen. Onze begeleiding combineren we ook met voetbal, fitness of andere sporten. Dit is afhankelijk van jouw situatie.

Onze trainingen zijn gericht op weerbaarheid en agressieregulatie en zijn 1-op-1 waardoor jij extra gemotiveerd blijft om aan jouw fysieke en mentale gezondheid te werken. Sport jij met ons mee?

Neem de stap

Start vandaag jouw nieuwe toekomst

ocuragv-neem-jij-de-stap-img-01x
Scroll to Top

Cliënten

Dit contactformulier is bestemd voor cliënten die zich willen aanmelden bij Ocura voor begeleiding door een life-coach. Bedrijven en instanties melden aan via het andere formulier.Gegevens aanmelder | niet verplichtBedrijven, partners en instanties

Dit contactformulier is bestemd voor instanties en bedrijven die willen participeren, sponsoren of een bericht/suggestie voor ons hebben.